نام کتاب: مجموعه کاریکاتورهای دیوید لوین
جمعآوری: سید احمد بهشتی شیرازی
مقدمه: نیکآهنگ کوثر
انتشارات: نشر روزنه
دیوید لوین(۱) در مورد حرفهاش میگوید:
“من عاشق کارهایم هستم.”
دیوید لوین کاریکاتوریست آمریکایی، قطعا یکی از ده کاریکاتوریست برتر جهان است. فردی که بیشتر چهرههای ادبی را میکشید و آثارش در نشریات ادبی و فرهنگی آمریکایی به ویژه در مجله نیویورک ریویو آو بوکز آثارش منتشر میشد و محبوب بود.
او در مدت پنجاه سال، بیش از هزاران کاریکاتور و صدها نقاشی رنگ روغن و آبرنگ را از خود به جای گذاشته است. او فردی دوستدار ستمدیدگان بود و همواره افراد قدرت طلب را مورد موأخذه قرار میداد. این امر در آثارش کاملا مشهود است. کاریکاتورهایی که نزدیک به ۶۰۰ تای آنها در کتاب مجموعه کاریکاتورهای دیوید لوین جمعآوری شدهاند.
در بخشی از مقدمهی این کتاب به قلم نیکآهنگ کوثر چنین میخوانیم:
” لیواین، گرچه تکنیک خود را به نحوی از طراحان قرون قبلی به ودیعه گرفته ولی با تغییر درصد تیرگی با استاده از هاشورهای ضربدریاش به ترکیببندیهایی دست یافته که قدیمیترها از آن بیبهرهاند.
از طرف دیگر لیواین علاقهای به اعمال اغراقهای وحشتناک ندارد، برای او ایجاد شباهت و نشان دادن مختصات روحی سوژه مهمتر است. خطهای لیواین شاید شهامت خطوط رالف استدمن را نداشته باشند، ولی با همین خطها سیرت افراد را خیلی بهتر نمایان ساخته است.
لیواین، بر اساس تقسیمبندی استیون هلر، مدیر هنر نیویورک تایمز، شاخص اصلی دوران رنسانس کاریکاتور چهره (۱۹۸۱-۱۹۴۵) است.
او توانست در زمینهی بیان بهتر روحیات افراد کاریکاتور چهرهی کلاسیک را متحول کند و از طرف دیگر نشان دهد که با تکنیکهای کلاسیک هم میتوان کارهای نو عرضه کرد.
لیواین علاقهی عجیبی به حفظ اصول کارهای خود دارد، معروف است که او به هر مکافاتی که باشد کارهایش را از مجلات و نشریاتی که برایشان کار کرده پس میگیرد. “
پینوشت:
۱) برای مراجعه به سایت دیوید لوین، اینجا کلیک کنید.