ماتیلدا (۱۹۹۶) (۱)
(Matilda (1996
کارگردان: دنی دویتو
نویسنده: نیکلاس کازان / رابین سوئیکورد
بر اساس کتاب «ماتیلدا» اثر رولد دال (۲)
تهیهکننده: دنی دویتو / مایکل شمبرگ / استیسی شر / رولد دال
ژانر: فانتزی / کمدی
محصول: ایالات متحدهی آمریکا
مدت: ۹۸ دقیقه
بخشی از افتخارات:
۱) برندهی جایزهی بهترین بازیگر جوان در فیلم کمدی از جشنوارهی فیلم یانگاستار
۲) برندهی جایزهی ویژهی تماشاگران برای بهترین کارگردانی از جشنواره ی فیلم سینهکید لاین
۳) برندهی جایزهی استاربوی برای بهترین کارگردانی از جشنوارهی بینالمللی فیلم کودکان اولو
۴) نامزد دریافت جایزهی بهترین نقش مکمل مرد در فیلم کمدی یا موزیکال از جشنوارهی فیلم ستلایت
۵) نامزد دریافت جایزهی بهترین نقش اول زن از جشنوارهی فیلم جایزهی هنرمند جوان
۶) نامزد دریافت جایزهی بهترین نقش مکمل زن از جشنوارهی فیلم جایزهی هنرمند جوان
اگر کتاب ماتیلدا اثر رولد دال را خوانده باشید، احتمالا جذب آن شدهاید و نتوانستهاید زمین بگذاریدش؛ با تمام شدن هر بخش از کتاب، بلافاصله رفتهاید سراغ بخش بعدی و خیلی زود خواندنش را تمام کردهاید. کتابی جذاب که بزرگسالان هم از خواندنش لذت میبرند و به نابرابریها در جهان فکر میکنند. (۳)
اما وقتی قرار است از روی یک کتاب، فیلمنامهای اقباسی نوشته و فیلم آن ساخته شود، این سوال پیش میآید که آیا این اقتباس به خوبی و جذابیت آن رمان خواهد بود یا خیر؟ اکثرا پاسخ به این سوال منفیست و کتاب، به مراتب از فیلم، گیراتر خواهد بود؛ ولی مانند هر چیزی این مورد هم شامل استثناست و یکی از این استثناها، فیلم ماتیلداست.
به جرأت میتوان گفت فیلم ماتیلدا، از کتاب آن جذابتر است؛ یک فیلم که تمام المانهای داستانهای فانتزی در آن رعایت شده. فیلمنامهنویسان تا حد امکان به رمان وفادار ماندهاند، برخی از اتفاقات را پس و پیش کردهاند و بخشهایی از قصه را بسط دادهاند و با همین روش، فیلمنامهای قوی نوشتهاند و ماجرای ماتیلدای تیزهوش را خیلی خوب پرورش دادهاند. کارگردانی هم به همان نسبت خوب عمل کرده و از سکانس ورود به خانهی پدری خانم هانی که در کتاب وجود خارجی ندارد، سکانسی بسیار هیجانانگیز ساخته که البته بازی فوقالعادهی پم فریس در نقش ترانچ بول را هم در این سکانسِ بهخصوص نباید از یاد برد.
انتخاب بازیگران و لوکیشن بادقت صورت گرفته و دقیقا متن کتاب و توصیفات آن را تداعی میکند، همچنین جزئیات قصه تا جایی که ممکن بوده، در فیلم گنجانده شده. در حقیقت اگر کسی بدون خواندن کتاب ماتیلدا، فیلم آن را ببیند، کاملا در جریان قصهی اصلی قرار میگیرد و از فیلم لذت خواهد برد. فیلمی که بلند پروازانه ساخته شده و جدا از روایت داستان اصلی رمان ماتیلدا، تخیل را به بهترین نحو، بهکار گرفته است.
پینوشت:
۱) برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد فیلم «ماتیلدا» اینجا کلیک کنید.
۲) برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کتاب «ماتیلدا» اینجا کلیک کنید.
۳) برای مطالعهی معرفی کتاب «ماتیلدا» در همین سایت اینجا کلیک کنید.