نام کتاب: سووشون (۱) (۲)
نویسنده: سیمین دانشور
انتشارات: نشر خوارزمی
سووشون یکی از حذابترین و احساسیترین رمانهای نوشته شده در تاریخ ادبیات فارسیست. قلم شیوا، لطیف و زنانهی سیمین دانشور، داستانی را در شیراز برایمان نقل می کند از ایران در زمان جنگ جهانی دوم و وقتیکه متفقین در ایران حضور دارند. سران قشون انگلیس آنقدر در ایران نفوذ پیدا کردهاند که در مراسم های گوناگون حضور مییابند و سعی در چپاول ایران و ایرانی دارند و درصددند که یکی از زمینداران بهنام یوسف را با خود همراه کنند. یوسف اما در برابرشان میایستند و داستان او با سیاوش، پیوند میخورد.
سووشون داستان عشق است، عشقی خالص بین زری و یوسف. زری، همسر خوب یوسف که تا آخر پای شوهرش و عشقشان میایستند.
کتاب سووشون اینچنین آغاز میشود:
« آن روز، روز عقدکنان دختر حاکم بود. نانواها با هم شور کرده بودند، و نان سنگکی پخته بودند که نظیرش را تا آن وقت هیچکس ندیده بود. مهمانها دستهدسته به اتاق عقدکنان میآمدند و نان را تماشا میکردند. خانم زری و یوسف خان هم نان را از نزدیک دیدند. یوسف تا چشمش به نان افتاد گفت: «گوسالهها، چطور دست میرغضبشان را میبوسند! چه نعمتی حرام شده و آن هم در چه موقعی…»
مهمانهایی که نزدیک زن و شوهر بودند و شنیدند یوسف چه گفت اول از کنارشان عقب نشستند و بعد از اتاق عقدکنان بیرون رفتند. زری تحسینش را فرو خورد، دست یوسف را گرفت و با چشمهایش التماس کرد و گفت: «تو را به خدا یک امشب بگذار ته دلم از حرفهایت نلرزد.»
و یوسف به روی زنش خندید… »
پینوشت:
۱) برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کتاب «سووشون» اینجا کلیک کنید.
۲) عنوان کتاب از مراسم سیاووشان برگرفته شده است. مراسمی است که از پیش از اسلام در سوگ سیاوش، قهرمان اسطورهای ایران باستان برگزار میشده. سیاوش به صورتی غریبانه کشته شد و کسی برای او عزاداری نکرد. تشابهی که سرنوشت یکی از شخصیتهای داستان با سرنوشت سیاوش پیدا میکند، علت نامگذاری این کتاب است.